27 Aralık 2016 Salı

Petek Reglaj Ayari Nedir Nasil Yapilir?

Reglaj Nedir ? Reglaj Ayarı Nasıl Yapılır ?




Reglaj nedir, reglaj ayarı nasıl yapılır; Petek kalorifer tesisatında ısının eşit bir şekilde dağıtılması amacıyla, kombiye en yakın petekten başlayarak en uzaktaki peteğe kadar, her bir peteğin dönüş (alt) vanası kapatılır.
Sonra kombi cihazına en yakında bulunan petek alt dönüş vanası bileğimizin döndüğü ölçüde bir tur olarak, ikinci peteğin alt vanası iki tur olarak, kombi cihazından uzaklaştıkça birer tur arttırarak açılır. Kombiye en uzak odada bulunan petek alt vanası tamamen açılır. Yapılan bu teknik işleme reglaj ayarı denir. Standart olarak döşenmiş tesisatta uygulanır. Yeni nesil kolektör kalorifer tesisat sistemlerinde uygulanmasına ihtiyaç pek yoktur. Reglaj ayarı sayesinde kombide üretilen ısının en yakın petek üzerinden tekrar kombi cihazına dönüşü yavaşlatılmış olup uzak peteklere ulaşıp oradan dönüş yapması sağlanır.




Reglaj ne ? Reglaj Ayarı Ne Demektir ?

Reglaj ayarı nasıl yapılır ve reglaj ayarı nedir, ne işe yaramaktadır ? Bu yazımızda bununla alakalı küçük bir bilgi verelim. Reglaj ayarı nasıl yapılır: Doğalgaz kalorifer radyatör peteklerinin kombiye olan uzaklık mesafesine göre yapılan petek vanası ayarlama işlemine teknik dilde reglaj ayarı, halk arasında petek vana ayarı denir. Yapılan reglaj ayarı (petek vana ayarı) işlemiyle birlikte kalorifer peteklerinin kombi cihazına uzaklık durumlarına göre daha uzak peteklerin daha verimli yanması ve daha iyi daha ısınması sağlanır.

Reglaj Ayarı Nasıl ve Hangi Vanadan Yapılıyor ?

Reglaj ayarı, kombinize en yakında bulunan kalorifer peteğinin üst vanası 1 (bir) tur, ondan sonrakini 2 (iki) tur, sonrakini 3 (üç) tur, ondan sonrakilerini de tamamen açarak yapılmaktadır. Buradaki mantık şudur: Kombiye en yakında olan peteklerin vanasını az açarak, sıcaklığı ve kombinin sirkülasyon pompasının basınç gücünü son peteklere daha rahat ve daha hızlı ulaştırmaktır. Kombi cihazınıza yakın olan petekleriniz yarım tur açmanıza rağmen sıcaklıkta bir düşme olmaz sıcaklık aynı kalacaktır ama buradan elde etiğimiz basınç gücü evinizdeki son peteğe daha fazla sıcak su gideceğinden sondaki peteklerinizin ısısı sıcaklığı artacaktır.


Vana reglaj ayarı hem kalorifer peteklerinizin daha verimli ısınmasına hem de gazdan tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Reglaj ayarı nasıl yapılır hakkında yazılan yazımızı okuyorsunuz. Reglaj ayarıyla ilgili olarak en çok merak edilen konulardan bir tanesi, alt vanadan mı üst vanadan mı reglaj ayarı yapılır sorusudur. Vana reglaj ayarı hangi vanadan yapılmalı? Reglaj ayarı üst vanadan yapılır. Paralel bağlantı için veya çapraz bağlantılar için geçerlidir bu özellik. Eğer radyatör vanaları seri şekilde bağlıysa aynı çapraz bağlantılı kalorifer peteklerinde yaptığımız gibi giriş vanasını sonuna kadar açmamız gerekiyor. Petek çıkış (dönüş) vanasını ise yukarıda anlattığımız gibi uyguluyoruz. Böylece ısınma veriminiz artar, doğalgaz ve elektrik faturasından büyük ölçüde tasarruf sağlamış olabilirsiniz.

Reglaj Ayarı Hangi Vanadan Yapılır? Termostatik Vana Reglaj Ayarı? Termostatik vanalarda reglaj vana ayarı yapılmasına gerek var mı?

Reglaj ayarı sadece normal vanalarda yapılabilmektedir. Termostatik vanalar sizin ayarladığınız ısıya gelmesi durumunda vanayı otomatik olarak ayarlamaktadır. Bu nedenle termostatik vanaların reglaj ayarı yapılmamaktadır.

Kalorifer Peteğinin Vanası Ne Tarafa Açılır?

Kalorifer petek vanaları hangi yöne açılır konusunda çok soru alıyoruz. Kalorifer peteği vanalarını saat yönünün tersine (sola) doğru çevirerek açabilirsiniz.

Kalorifer Peteği Vanası Ne Tarafa Kapatılır?

Kalorifer peteği vanalarını saat yönüne doğru (sağa) çevirerek kapatabilirsiniz.

Normal Vana mı? Termostatik Vana mı? Hangisini Tercih Etmeliyim?

Termostatik vanaların üzerinde genelde 5 kademe bulunur, bu sizin tercihinize göre ayarlanır. Ortam sizin belirlediğiniz ısıya ulaşınca (örneğin salon 22 derece, çocuk oadası 23 derece, yatak odası 18 derece gibi) termostatik vanalar kalorifer peteğinden geçen sıcak suyu otomatik olarak keserler. Konfor ve ekonomi sunarlar. Kalitesine göre normal vanalara oranla fiyat olarak 4-5 kat daha pahalıdırlar.





Reglaj vana ayarı hangi peteklere yapılır?
Reglaj ayarı hangi vanadan yapılır?
Reglaj vanası nedir?
Reglaj ayarında hangi vana kısılmalı?
Radyatör vana reglaj ayarı bozulur mu?
Radyatör reglaj ayarı kendim evde yapabilir miyim?
Reglaj vanası fiyatı ne kadar?
Termostatik vanalarda reglaj ayarı var mı?
Kombi reglaj ayarı sorunu?
Petek vana reglaj ayarı alt vanadan mı üst vanadan mı yapılır?
Reglaj ayarı hangi vanadan yapılır?
Reglaj ayarı forum usta / servis tavsiye?
Reglaj ayarı ne demektir?
Reglaj ayarı nedir?

Petek Temizliğinizi Yaptırdınız mı?
Servis, Bakım ve Teknik Destek için Arayınız :
Petemo Service

0262 606 05 80

Hangi Mekanların Petek Temizliğini Yapıyoruz?

 

Kombili kat kaloriferi, merkezi sistem, yerden (alttan, tabandan) ısıtmaya sahip tüm mekanlarınızda doğalgaz kalorifer radyatör peteklerinizi kimyasal solüsyon ilaçlı olarak profesyonel petek temizleme (robotu, pompası, cihazı) makinası ile temizleyerek, kalorifer petek tesisatınızı ilk günkü verimine kavuşturuyoruz.


Ev Petek Temizliği, Daire Petek Temizleme, Büro Kalorifer Temizleme, İşyeri Kalorifer Temizliği, Dükkan Tesisat Yıkama, Restaurant Kombi Petek Temizleme, Villa Kombi Petek Temizliği, Dubleks (Dublex) Daire Kalorifer Tesiat Temizleme, Tripleks (Triplex) Daire Kalorifer Petek Temizliği, Otel Petek Temizleme, Hotel Petek Temizliği, Kafe Doğalgaz Petekleri Kombi Temizleme, Site Doğalgaz Petekleri Kombi Temizliği, Konut Petek Temizleme, Bina Petek Temizliği, Turistik Tesis Doğalgaz Petekleri Kombi Temizleme, Devremülk Doğalgaz Petekleri Kombi Temizliği, Dershane Petek Temizliği, Okul Petek Temizleme, Üniversite Radyatör Petek Temizliği, Kampüs Yerleşkeleri Radyatör Petek Temizleme, Cami Mescid Doğalgaz Kombi Kalorifer Radyatör Petekleri Temizleme, Cemevi Doğalgaz Kalorifer Radyatör Petekleri Temizleme, Kilise Doğalgaz Kalorifer Radyatör Petekleri Temizleme, Lojman Radyatör Petekleri Temizliği, Sinagog Havra Kombi Doğalgaz Kalorifer Radyatör Petekleri Temizleme.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder